Ons vlees

Het lekkerste uit de streek


Slager en mede-eigenaar Wilbert den Ouden vertelt over de herkomst van het vlees:
In onze streek rond de Loonse- en Drunense duinen hebben we veel boerenbedrijven, goede aanbieders. Daar maken wij gebruik van, een vorm van duurzame inkoop. Waarom zouden we het vlees van ver halen als we het dichtbij hebben? Het feit dat ik de boeren uit de omgeving ken, vind ik belangrijker dan een keurmerk. Het kleinschalige van ons bedrijf maakt dat het hele proces onder één dak plaatsvindt. We hebben het hele ambacht in huis. Elk stukje vlees kunnen we traceren, in onze productieruimte zijn alle handelingen te volgen. Doordat wij zelf slachten, is bij ons een compleet assortiment verkrijgbaar.

Ons rundvlees is afkomstig van de rassen verbeterd roodbont en Belgisch blauw. Dit vlees is zeer fijn van structuur, minder vet en lekker zacht. Het geeft een heerlijke smaak. Een greep uit ons assortiment: ossenhaas, biefstuk, entrecote, rosbief, stoof- en riblappen, rundergehakt en soepvlees.

Ook voor een heerlijk stukje Brabants kalfsvlees kunt u bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan kalfsoester, entrecote, ribstuk, sucade en schenkel (Ossobucco).

In het seizoen hebben wij Hollands lamsvlees, zoals lamsbout, kotelet, rollade, lamschouder.

Ons varkensvlees komt van een vaste relatie die gecertificeerd is met IKB. Een greep uit ons assortiment: fricandeau, varkenshaas, kotelet, varkensfilet, varkensoester.

Kip en kalkoen zijn mager, snel te bereiden en voor veel gerechten geschikt. In ons assortiment o.a.: kipfilet, drumsticks, kalkoenhaasjes, kipvinken, kipgehaktballen.