Specialiteiten

Moet u zeker proeven!

Specialiteiten die wij gedurende het hele jaar in onze toonbank hebben:

Rund- en kalfsvlees
Afkomstig van de rassen verbeterd roodbont en Belgisch blauw, alleen vrouwelijk rundvlees. Dit vlees heeft een fijne structuur, is minder vet en lekker zacht. Met name biefstuk, rosbief, kalfsoester en entrecote.

Bourgondische rib
Mooi mager stukje varkensvlees, gepekeld en licht gerookt. Helemaal op smaak, snel te bereiden. Verkrijgbaar in allerlei varianten: voor gourmet, barbecue, in de oven.

Duinham
Deze ham wordt niet gerookt zoals in ons land gebruikelijk is, maar gedroogd. De ham wordt eerst geprepareerd met diverse soorten zout en vervolgens tien maanden in zachte droge lucht gedroogd. Net zoals dat gebeurt in mediterrane streken als Parma en Serrano. Om zo te serveren of te verwerken in fijnproeversgerechten.

Boerenplaatham
De rauwe ham heet officieel "Brabantse boerenplaatham". Tijdens de internationale slagersvakwedstrijd in 2007 in Utrecht, stelde de jury vast dat onze boerenplaatham van uitstekende kwaliteit is. De jury lette op smaak, geur, consistentie, samenstelling, kleur en vorm. Onze boerenplaatham verdiende het predicaat GOUD en werd uitgeroepen tot Nederlands kampioen.